marți, 5 februarie 2013

Idei de afaceri


Am ajuns la concluzia ca cele mai bune afaceri sunt cele cu statul. Cu statul roman sau cu statul degeaba. In Romania, afacerile pe cont propriu sunt sortite din start esecului daca nu se respecta cateva principii care nu prea au de-a face cu managementul afacerilor, bazele productiei sanatoase sau alte "stiinte" ale businessului modern.



Afacerile care merg bine sunt in general acelea in care se incaseaza cash imediat. De obicei se incaseza o suma mica de la un numar mare de clienti. Care sunt aceste tipuri de afacere? Ganditi-va pe ce dati dvs banii in fiecare luna. Platiti cablul, netul, apa, curentul, gunoiul, motorina, gazul, caldura, painea, mancarea. De ce credeti ca se bat baietii destepti sa puna mana pe firmele ori regiile care vand sau distribuie produsele/serviciile sus mentionate? De aici vine banu' gros ca la Roland Garros. La paine si legume-fructe castigul e si mai mare. De cate ori ati primit bon fiscal pentru aceste produse? Poate cand ati mers la supermarket. In rest, se face economie de hartie termica.

Daca aveti "cunostintele" necesare, faceti afaceri cu statul. Banii vin mai greu, dar vin. Toti cei care au lucrat cu statul au "pus-o". 

In rest, toate-s pe dos. Cunosc sute de intreprinzatori care si-au pus micile economii si marile sperante in propriile afaceri. Au platit la stat cinstit si au constatat ca mai mare e paguba. Nu pot produce cat au de dat. Cei mai multi regreta ca n-au stat in banca lor si privesc lung la evazionistii care, fara prea multa carte, dar cu mult tupeu, isi plimba suncile in masini de jdemii de ieuro. Acestia nu sunt datori la stat pentru ca afacerile lor nu apar in scripte. 

Asadar, daca vreti sa va apucati de ceva, cautati o activitate de unde sa incasati. Imediat, daca se poate. Altfel, o incasati. 

Un comentariu: